С този бюджет, който се приема юли месец на текущата година, реформи не

...
С този бюджет, който се приема юли месец на текущата година, реформи не
Коментари Харесай

Какви са плюсовете и минусите на Бюджет 2023

„ С този бюджет, който се приема юли месец на настоящата година,  реформи не можем да чакат . Държавата може да прави политика по приходите, само че за работещите в обществената сфера и от ден на ден за пенсионната система “. Това съобщи някогашният обществен министър Христина Христова пред .

Тя предвижда, че  казусът с финансовата резистентност на пенсионната система ще става все по-голям .

„ Осигуровките, които работещите хора внасят този месец, би трябвало да стигнат за пенсиите през идващия месец, само че те стигат на половина “, уточни Христова.

„ Ако през 2005 година 100 души са излизали от пазара на труда, 123 са ги замествали. А в този момент през 2022, в случай че 100 души излизат от пазара на труда, ги заместват 69″, сподели още Христина Христова.

„ Към момента  не следим подобен напредък на стопанската система, нито такава продуктивност, която може да подсигурява по-високи приходи,  които да ни доближават до междинните за Европа ”, съобщи финансистът и някогашен народен представител Любомир Каримански.

Според него  този бюджет е неосъществим.

„ Към края на май месец финансовата стратегия на бюджета е изпълнена на 21%, до края на годината, каквото и да направи това държавно управление, то повече от 42-3% не може да извърши от финансовата стратегия ”, уточни Каримански.

„ Най-рано от септември ще се ползва този бюджет.  Общините би трябвало да актуализират бюджетите си въз основата на републиканския, което значи, приказваме за 4-месечен бюджет. “ , коментира Иван Нейков, някогашен обществен министър.

По думите му  има повече пари в областта на  образованието, опазването на здравето и обществената политика.

„ Големият изпит за министъра на финансите и изобщо за държавното управление ще е Бюджет 2024 ”, предвижда Нейков.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР